Η Κάρπαθος

Η Κάρπαθος βρίσκεται στο Νότιο Αιγαίο, μεταξύ Κρήτης και Ρόδου. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Δωδεκανήσου, μετά από την Ρόδο.
Η Κάρπαθος δεν έχει παραδοθεί ακόμα στον μαζικό τουρισμό και για αυτόν τον λόγο διατηρεί ακόμα την γνήσια, φυσική και αυθεντική ομορφιά της.

Η Κάρπαθος θεωρείται ο παράδεισος της λαικής παράδοσης και του Πολιτισμού.

Στα βουνά και στις θάλασσες της Καρπάθου ζούν σπάνια είδη πουλιών και θηλαστικών, που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, όπως ο Μαυροπετρίτης Αετός, Αιγαιόγλαρος, η φώκια monachus-monachus, δελφίνια …

Οι κάτοικοι της διατηρούν με σεβασμό και υπερηφάνεια, με ευλάβεια τις συνήθειες και τις παραδόσεις των προγόνων τους. Η διατήρηση των παραδόσεων περνά μέσα από την καθημερινή τους ζωή, γεγονός που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, αφού τον γυρνά πολλά χρόνια πίσω. Βλέπει εικόνες και συνήθειες του μακρινού παρελθόντος. Του δίνει την ευκαιρία να γνωρίσει πως ζούσαν και πως ζούν οι άνθρωποι στην Κάρπαθο.
Στο χωριό “Όλυμπος”, οι γυναίκες (μεγάλες και μικρές) φορούν ακόμα τις γεμάτες χρώματα παραδοσιακές και χειροποίητες φορεσιές τους. Πουθενά αλλού στην Ελλάδα δεν θα το συναντήσετε αυτό.
Τα πανηγύρια της Καρπάθου είναι από τα πιό ξακουστά και γνήσια. Στα πανηγύρια κυριαρχεί η παραδοσιακή μουσική και οι τοπικοί χοροί.
Τα παραδοσιακά φαγητά ετοιμάζονται επί τόπου και προσφέρονται σε όλους, σε κοινό τραπέζι.
Η Κάρπαθος με 160 χιλιόμετρα ακτογραμμής διαθέτει γραφικές, ζωγραφιστές, καταγάλανες παραλίες. Αμέτρητες παραλίες άλλες οργανωμένες και άλλες μοναχικές.
Από τα δώδεκα γραφικά χωριά της Καρπάθου, άλλα είναι σκαρφαλωμένα στις πλαγιές των βουνών, και άλλα δίπλα στην θάλασσα. Τα καφενεία και οι μικρές ζωντανές ταβέρνες των χωριών προσφέρουν αυθεντικές Καρπάθικες γεύσεις και γνήσια φιλοξενία.
Τα εκκλησάκια και οι παλαιοχριστιανικές και βυζαντινές εκκλησιές είναι διάσπαρτες σε όλο το νησί.
Εντύπωση όμως προκαλεί η συνεχής εκπληκτική εναλλαγή των τοπίων από την μιά περιοχή της Καρπάθου στην άλλη.
Οποια περιγραφή όμως και να κάνουμε για παραλίες, για χωριά , για γεύσεις, για ανθρώπους, για φιλοξενία , το μόνο που δεν μπορούμε να περιγράψουμε εδώ είναι η …… αξεπέραστη ατμόσφαιρα του νησιού της Καρπάθου.Επικοινωνήστε με το Αλθέα Boutique Hotel Κάρπαθος
| Τηλ: +30 22450 81152 | Κιν: +30 69776 94632 |
Το email σας (απαραίτητο):
Το μήνυμά σας (απαραίτητο):
Captcha: captcha Γράψτε εδώ: