Οι Παραλίες της Καρπάθου

Η Κάρπαθος

έχει 160χλμ. ακτογραμμή. Μετρώντας αμέτρητες παραλίες με ποικίλη ομορφιά.
Υπάρχουν παραλίες για ηρεμία και για χαλάρωση, αλλά υπάρχουν και οργανωμένες παραλίες με ομπρέλες και εστιατόρια ταβέρνες.

Διαθέτει προστατευμένες περιοχές όπου επιζούν πληθυσμοί προς εξαφάνιση όπως π.χ. φώκια monachous monachous.

Ανάμεσα στις ομορφότερες παραλίες ξεχωρίζουν η Αμοοπή, η Αχάτα, τα Άπελλα, η Κυρά Παναγιά, Αγ.Νικόλαος (Σπόα), ο Λευκός, Αγ. Νικόλαος ( Αρκάσα), Χρηστού το Πηγάδι, Διακόφτης….κλπ.

AmoopiΑμμοοπή

Η πιό γνωστή και φημισμένη περιοχή της Καρπάθου με πολλές γαλαζοπράσινες παραλίες. Οι γραφικές και πανέμορφες παραλίες της Αμοοπής είναι αμμώδεις, προστατεύονται από τον αέρα και με ρηχά νερά. Είναι κατάλληλες για οικογένειες με μικρά παιδιά. Τα γαλαζοπράσινα νερά εντυπωσιάζουν. ΟΙ παραλίες εδώ είναι οργανωμένες. Δίπλα στην θάλασσα υπάρχουν εστιατόρια και Ταβέρνες.

AchataΑχάττα

Η παραλία της Αχάτας είναι αμμουδερή με ψιλά βότσαλα. Τα βαθιά γαλάζια της νερά με τους επιβλητικούς όγκους των βράχων που την περιτρυγυρίζουν συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο. Οργανωμένη με ομπρέλες και Ταβέρνα.

 

Dodecanese-Karpathos_Apella_beachΆπελλα

Η πολυβραβευμένη παραλία της Καρπάθου με τα κρυστάλλινα τουρκουάζ βαθιά νερά, την εξωτική απόχρωση στην άμμο και σε μερικές γωνίες βότσαλα, συνθέτουν μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Το επιβλητικό γεμάτο πεύκα βουνό κάνει το τοπίο συναρπαστικό. Διαθέτει ομπρέλες και μικρή ταβέρνα.

 

kyra panagia_03Κυρά Παναγιά

Ισως η πιό πολοφωτογραφημένη παραλία της Καρπάθου. Χρυσαφένια αμμουδιά και πεντακάθαρα βαθιά νερά, περικυκλωμένη με βουνά ντυμένα στο πεύκο που κατεβαίνουν μέχρι την παραλία. Διαθέτει ομπρέλες και εστιατόρια. Χαρακτηριστικό της το πανέμορφο εκκλησάκι της “ΚΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ” στην άκρη και ψηλότερα από την παραλία.
 
 
 

agios nikolaos spoaΑγ. Νικόλαος -Σπόα

Στη θέα της σας κόβετε η ανάσα. Χρυσαφένια άμμος με πολύ ψιλό βότσαλο. Καταγάλανα νερά. Οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ταβέρνα.

 

 

karpathos_lefkosΛευκός

Διαδοχικές αμμώδεις παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά. Μοναδική η θέα προς το νησάκι Σώκαστρο. Οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ταβέρνες. Ερείπια αρχαίας πολης πάνω στις παραλίες.
 
 
 
 

arkasa ag nikolaosΑγ. Νικόλαος – Αρκάσα

Η Χαβάη της Καρπάθου. Με χρυσαφένια αμμουδιά θεωρείται η καλύτερη παραλία για body surfing στα συνεχή κύματα της. Είναι οργανωμένη παραλία και διαθέτει ομπρέλες ντους και εστιατόρια. Με μοναδική θέα το γειτονικό νησί της Κάσου.

 

pigadiaΧριστού Πηγάδι

Βρίσκεται στην περιοχή Αφιάρτης, στον δρόμο προς το Αεροδρόμιιο. Αποτελείται ψιλό χαλίκι , φυσική σκιά και γαλαζοπράσινα νερά. Εκεί υπάρχει μία φυσική πηγή που ρέει μέσα στην θάλασσα και κάνει τα νερά πολύ πιο δροσερά. Έχει ομπρέλες και ταβέρνες.

 

diakoftisΔιακόφτης

Βρίσκεται στην περιοχή Αφιάρτης στον δρόμο προς το Αεροδρόμιο της Καρπάθου. Η διπλή παραλία, σου δίνει εικόνα και αίσθηση …. Καραβαικής. Η ομορφιά της παραλίας αυτής δεν περιγράφεται με λόγια. Κανείς δεν φεύγει από την Κάρπαθο χωρίς να πάρει αναμνήσεις από τον Διακόφτη. Γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά γεμάτα αλμύρα. Χρυσαφένια άμμος με θέα τον Κάστελλο, το νοτιότερο ακρωτήρι της Καρπάθου.

Damatria-PosidonΠοσειδών

Βρίσκεται στην περιοχή Αφιάρτης στον δρόμο προς το Αεροδρόμιο της Καρπάθου. Τα μοναδικά γαλαζοπράσινα κυστάλλινα νερά της και οι μοναδικές μικρούλες μοναχικές παραλίες που την συνοδεύουν την κάνουν συναρπαστική. Υπάρχει Εστιατόριο.

 

Tristomo-OlympusΑγιος Μηνάς – Ολυμπος

Στο δρόμο προς την Ολυμπο η μοναδική παραλία του Αγ. Μηνά με ξεχωριστό βότσαλο με το γραφικό εκκλησάκι να την προσέχει. Εδώ ερχεσθε με αυτοκίνητο ή με καραβάκι από τα Πηγάδια.